A FuranFlex anyag üvegszállal erősített hőre keményedő műgyanta (kompozit). Erős, mint az acél, korrózió-, sav-, és lúgálló. Tartósan ellenáll a füstgázok hőterhelésének is. A hazai minősítő intézetek 500 °C fokig vizsgálták az alapanyagot. Megállapították, hogy gáz- és olajfűtésnél 200 °C fokos tartós, és 250 °C fokos csúcsterhelésnek vethető alá a kéménybélés. A Furanflex anyagának hővezető képessége kb. 750-szer rosszabb, mint az alumíniumnak. Míg ez az érték a kompozit műanyagnál 0,4 W/mK, addig az alumíniumnál 300 W/mK, a koracélnál 16 W/mK. Egyebek mellett ez jelentősen javítja a kazán teljesítményét is. Hő és hidegálló Hőszigetelő Korrózióálló Nagy szilárdságú Választható átmérőjű Tökéletes gáztömörségű Változtatható átmérőjű egy béléscsövön belül is Jobb huzatot biztosít Bármilyen keresztmetszetű forma kialakítható Kis tömegű Tetszőleges hosszúságú Falbontás nélkül beépíthető Rövid idő alatt beépíthető Vékony falvastagságú Egyszerűen kezelhető Sima belső felületű Korlátlan működési időt biztosít FuranFlex kéménybélelési technológia:
 Furanflex videó:
Kéménybélelési módok: - Gázfűtéshez: ék-aluminium, furán-flex - Fatüzeléshez: furán-flex RWW - Széntüzeléshez: KO-acél
Kéményes Mester minden, ami kémény
 1. Felmérés A helyszíni felmérésünk során ipari kamerával átnézzük a kémény teljes belső felületét, kitöltjük a fontos információt tartalmazó adatlapot. Az alkalmazott kazán típusát és a fennálló lehetőségeket figyelembe véve meghatározzuk a kéménybélés hosszát, átmérőjét. Az adatok alapján már a helyszínen, vagy hamarosan telefonon/emailben/árajánlatot adunk. Ennek elfogadása esetén megtörténik a munka időpontjának egyeztetése. 2. Kéménybélelés Elengedhetetlen a kéménykürtő belső felületének előkészítése. Ez jelentheti a szükséges méretre tágítást, és/vagy a belógó téglák, habarcsdarabok eltávolítását. Az egyenletes átmérő elérése zajjal jár, de falbontásra nincs szükség. Ekkor kerülnek kialakításra a bekötő-, és tisztítónyílások is. Az előkészített kürtőbe felülről befűzzük a méretre szabott, lágy FuranFlex csövet. A tömlő felfújás után felveszi a kémény alakját, függetlenül annak méretétől, esetleges deformálódásaitól, majd gőz hatására rövid időn belül megszilárdul. A füstgáz csatlakozó acél idomokba ilyenkor oldhatatlanul beledagad és ragad a kéménycső. A FuranFlex tömlő tehát bármilyen geometriájú kéménybe beépíthető maximális keresztmetszet kihasználás mellett, ezzel lehetővé válik az optimális teljesítményű kazán alkalmazása. A megkeményedett cső fúrható, fűrészelhető. A kémény tetején esővédő (Meininger) tárcsát, alján a legújabb szabványoknak megfelelő rozsdamentes acél tisztító ajtót építünk be.
Kéménybélelés
Miért kell a kéményt bélelni? A kéményben létrejövő savas folyadék, korom lerakódások, hő hatására begyullad, azáltal koromégés keletkezik. A kémény diletál a hő hatására, szemmel nem látható rések keletkeznek, ezáltal iszonyú szag keletkezik és kiszivárog a lakásba. Ezáltal csökken az átmérő így az égéstermék is kiáramlik a beltérbe. A kémény méretétől függően akár nedvességhez is vezethet. A új béleléssel ezt a bajt el lehet kerülni. A bélelés lényege, hogy a már meglévő kéményben a saválló bélés csővel egy zárt rendszert építünk, így az égéstermék könnyen kijut a szabadba. A jól megépített kémény és kéményrendszerek, a kéménybéleléssel együtt akár 20 évig is kifogástalan állapotban van, tökéletesen juttatja a szabadba az égésterméket, régebben a magas hő hatására a gravitáció és a hő segítségével jutott ki a szabadba. Az újabb készülékek kisebb hőfokon üzemelnek, azért a kéményben páraként lecsapódó égéstermék okoz problémát, ami sok helyen szemmel látható kívülről a kémény falán fekete foltokban. A újszerű kazánok helyes égésére korszerűsítés, az elengedhetetlen kéménybélelés, az úgynevezett "saválló bélelés" vagy "saválló béléscső". ﷯ Az eddig használt bélésanyagok (alumínium, acél) rövidebb ideig képesek ellenállni a kéményben jelentkező igénybevételnek. Néhány év alatt átkorrodálhatnak a lecsapódó savak miatt, így a füst a lakótérbe szivároghat. A szilárd tüzelőanyaggal szemben a gáz égésekor keletkező szénmonoxid és széndioxid színtelen, szagtalan, ezért nem észrevehető. A szénmonoxid háromszázszor erősebben kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén, ezért már kis koncentrációja is halált okoz. Magyarországon évente még mindig sokan halnak meg ilyen füstgázszivárgás miatt. Magyar kutatómérnökök ezért fejlesztették ki a háromrétegű, hőre keményedő műanyaggal történő kéménybélelési technológiát, amely jelenleg Európa nyolc országában szabadalmaztatott eljárás.